Roberto Firmino gjorde ett av Liverpools mål. Foto: Bildbyrån

Liverpool fortsatt obesegrat i Premier league

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool fortsätter att gå som tåget i Premier League. Dagens 2–1-seger mot Chelsea betyder att laget behåller sin förstaplats i tabellen efter sex vinster på lika många matcher.

Liverpool skakade rejält i sin senaste match borta mot Napoli, men väl tillbaka i Premier League fortsatte laget som om ingenting hänt.

Trots en slarvig öppning kunde Trent Alexander-Arnold skicka iväg en frispark som hittade upp i krysset redan efter en knapp kvart.

Men slarvet fanns fortfarande kvar, och Chelsea gjorde sitt bästa för att utnyttja det. Det såg också ut som att Cesar Azpilicueta skickat in en kvittering för hemmalaget, men efter VAR-granskning dömdes det målet bort. Och bara minuten senare satt i stället 0–2 genom Roberto Firminos panna.

Sista ordet var dock inte sagt. Ngolo Kanté gav hemmalaget hopp när han rann genom hela Liverpoolförsvaret och stänkte in ett riktigt konstmål. Men trots ett spelmässigt övertag och en hög press kom inte Chelsea närmare än så.

Premier League

Chelsea logo

Chelsea

1 - 2

Liverpool logo

Liverpool

Stamford Bridge, London
Publik: 40638
Domare: Michael Oliver

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.