Sadio Mané tvåmålsskytt. Foto: Bildbyrån.

Mané målade på Kepas tavla

Thiago debuterade, Chelsea blev decimerade – och Sadio Mané gjorde två mål när Liverpool vann med 2-0.

Det ena var en riktig tabbe av Kepa Arrizabalaga.

Efter premiärsegrar på varsitt håll hamnade Chelsea och Liverpool på kollisionskurs i London, båda med spännande nyförvärv.

I Chelsea hotade Timo Werner med fart under fötterna intill landsmannen Kai Havertz och på bänken fanns Thiago Silva.

För Liverpools del klev Thiago Alcantara, ny från Bayern München, in direkt i andra halvlek. Då kopplade de röda grepp om matchen.

Efter ett mönsteranfall nickade Sadio Mané in 1-0 – och fyra minuter senare kom 2-0 på ett psykologiskt blytungt sätt.

Rejäl tavla

Chelsea-målvakten Kepa Arrizabalaga slog ut bollen rakt till en vaken Mané, som enkelt kunde måla på spanjorens tavla.

Dessutom spelade Liverpool med en man mer efter att Andreas Christensen blivit frilägesutvisad i slutet av första halvlek

Hemmalaget fick en chans till kontakt med kvarten kvar, men Jorginho slog en svag straff som Alisson räddade.

Segern innebär att Liverpool vunnit två av två matcher i Premier League. Chelsea har vunnit en och förlorat en.