Chelsea till kvartsfinal efter utebliven straff och utvisning

Uppdaterad
Publicerad

En utebliven straff.

Ett rött kort efter en armbåge i kategorin onödig men långt ifrån vårdslös.

Atletico Madrid hade behövt hjälp från domarna när Chelsea imponerade och tog sig till kvartsfinal i Champions League efter 2-0 i London.

– Efter tio minuter tog vi kontrollen över matchen och sen gjorde vi det bra, säger 1-0-skytten Hakim Ziyech i Viasats sändning. 

Rödvite Yannick Carrasco föll som en fura efter en handpåläggning av Cesar Azpilicueta i Chelseas straffområde 25 minuter in i åttondelsreturen.

Diego Simeones klagorop gick inte att missa på ett publikfritt Stamford Bridge. Men tränaren fick inget gehör för sin klagan.

I stället kunde Tomas Tuchels formstarka Chelsea knappt tio minuter senare dubblera sin ledning över dubbelmötet. Kai Havertz sprang igång en kontring, Timo Werners inspel gick mellan benen på en hemåtspringande Stefan Savic innan det nådde fram till Hakim Ziyech som behärskat bara kunde sätta bredsidan till.

– Vi tar bollen bra från mittfältet. Det är bra framspelning och ett bra avslut, konstaterar målskytten.

KLIPP: Chelseas perfekta kontring – avgör dubbelmötet

Montenegrinen Stefan Savics kväll skulle hinna bli ännu tyngre innan den tog slut. Efter att ha fått en tillrättavisning av domaren Daniele Orsato fortsatte han att gruffa i eget straffområde.

På efterföljande hörna träffade hans armbåde Antonio Rüdiger i bröstet. Inte den hårdaste av armbågar men tillräckligt för att tysken skulle ta tillfället i akt och falla baklänges. Orsato fick nog och drog upp det röda kortet.

Savic hade svårt att hålla med domaren men fick tillslut konstatera att hans tredje röda kort i Champions League-sammanhang var ett faktum. Bara ett kvar innan han tangerar busarna som toppar den oangenäma listan. Zlatan Ibrahimovic, Sergio Ramos och Edgar Davids har alla blivit utvisade fyra gånger.

Emersons 2-0-mål i slutminuterna var bara en formalitet som förstärkte det faktum att Chelsea har en oslagbar form. Tomas Tuchel har ännu inte förlorat på sina 13 matcher som Chelsea-tränare. Det är den bästa starten en tränare har haft i klubbens 116-åriga historia.

UEFA Champions League

Chelsea logo

Chelsea

2 - 0

Atlético Madrid logo

Atlético Madrid

Stamford Bridge, London
Publik: 0
Domare: Daniele Orsato

Så fortsätter Champions League

Klara för kvartsfinal: Bayern München, Chelsea, Dortmund, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, Porto, Real Madrid.

Fredag: Lottning av kvartsfinaler och semifinaler.

Kvartsfinaler: 6–7 april och 13–14 april.

Semifinaler: 27–28 april och 4–5 maj

Final: 29 maj i Istanbul, Turkiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.