Magdalena Eriksson lyfter pokalen efter säkrade ligatiteln. Foto: Bildbyrån

Chelseas damer mästare efter dramatik

Svensklaget Chelsea blev mästare i Womens Super League efter stor dramatik under söndagen. Laget vände 1-2 mot Manchester United i andra halvlek till seger med 4-2 och tog tredje titeln i England i rad. Tre raka titlar – det har inget annat lag lyckats med tidigare.

– Det är ärligt talat en av de bästa matcherna jag spelat på Kingsmeadow. Det var fullsatt och vi älskade det. Jag bryr mig inte om vem som gjorde mål i dag. Vi är mästare och det är allt som betyder något, säger matchvinnaren Sam Kerr enligt Sky Sports.

Vändningen var nödvändig för Chelsea som darrade i första halvlek. Utmanaren Arsenal gjorde nämligen sitt jobb och vann borta mot West Ham med 2-0 och slutade en poäng efter rivalen Chelsea.

När de åtta minuternas tilläggstid spelats samlades spelarna på planen för att fira med många kramar. Chelsea är först att vinna tre titlar i rad i ligan. Sedan återvände spelarna ut i omklädningsrummet och sprang in en och en för att få medaljerna. Kaptenen Magdalena Eriksson var sist ut och tog med sig bucklan till podiet och ett fyrverkeri med konfetti sattes igång. Rök blandades i soldiset och jublande sjungande spelare.

När Sam Kerr mycket snyggt, återigen, klippte in 4-2 i mitten av andra halvlek för Chelsea kände spelare, ledare och publik att ligaguldet var väldigt nära. Det firades extra mycket och under tiden fick kaptenen Magdalena Eriksson extratid för instruktioner av tränaren Emma Hayes för att säkra guldet.

Återigen pressade Chelsea högt och bollen gick fram till Kerr som tog ner den på bröstet, vände om och lobbsköt 4-2 i en perfekt avvägd båge.

Kvitterade direkt i andra halvlek

Direkt i början av andra halvlek kvitterade Chelsea till 2-2. Efter en retur fick Sam Kerr på en praktträff med en vänstervolley, en boll som pressade sig upp i nättaket, ett sällsynt vackert mål i solskenet på Kingsmeadow.

Ett par minuter senare bröt Chelsea vid mittlinjen och bollen spelades i djupet på Pernille Harder som spelade in den till Guro Reiten som slog den i mål för 3-2 och då ett säkrat ligaguld. Tränaren Emma Hayes firade känslosamt vid sidlinjen.

Man United gick till halvtidsvila i ledning efter att Chelseas Jonna Andersson varit olycklig vid 1-2-målet. Via hennes ben styrdes bollen i mål och hon byttes ut i halvtid. Andersson kommer i höst att ansluta till Hammarby i damallsvenskan.

Den tredje svenskan i Chelsea, målvakten Zecira Musovic, satt på bänken under matchen.

– Jag känner bara tomhet nu. Jag känner stolthet kring hur spelarna hanterade situationen. Vi har varit fantastiska, säger Arsenals svenske tränare Jonas Eidevall till BBC.