Chelsea mot titeln – Andersson framspelare

Chelsea är på god väg mot ännu en titel i Super League efter kvällens seger i Londonderbyt mot Tottenham.

Landslagsstjärnan Jonna Andersson svarade för en målgivande passning i 2–1-vinsten.

Andersson, till vänster på Chelsea mittfält, spelade fram Bethany England till ledningsmålet i den 19:e minuten. Ett resultat Chelsea såg att kunna ta med sig in till omklädningsrummet, men i den första halvlekens näst sista minut kvitterade Kerys Harrop.

Chelseas svar? 2–1 två minuter senare. Samantha Kerrs nickmål på tilläggstid stod sig dessutom över den mållösa andra halvleken. Det var Kerrs 18 mål för säsongen och hon toppar skytteligan.

Svensktrion Andersson, målvakten Zecira Musovic och mittbacken Magdalena Eriksson spelade hela matchen.

Med två matcher kvar toppar Chelsea ligan, fyra poäng före Arsenal som dock har tre matcher kvar.

Jonna Andersson gjorde för några veckor sedan klart att hon lämnar Chelsea efter säsongen och fortsätter karriären i Hammarby i damallsvenskan.