Haaks lag till final i Champions League: ”Väldigt spännande”

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haaks Vakifbank är klart för final i Champions League. Detta efter att ha vunnit Istanbulderbyt mot Fenerbahce efter golden set.

– Det var ju bara de 15 poängen som vi behövde för att vinna, säger Haak till SVT Sport.

Efter att ha vunnit det avslutade golden setet med 15-11 blev det ett stort kramkalas och ringdans på planen. Fenerbahce vann annars de tre första seten med 25-14,25-20,28-26 och tvingade fram det dramatiska avgörandet i semifinalreturen.

I golden set gick Vakifbank fram till fem matchbollar vid 14-9 och ett lyckat block av Akman Kübra säkrade segern på den tredje matchbollen.

– Vi skulle ha de 15 poängen och alla gjorde sitt maximalt bästa. Jag gillar det, det är ju i stället för att spela en tredje match som vi har det här systemet och det blir ju väldigt spännande. Jag spelade upp mig steg för steg och golden set gick bra och det avslutades bra, säger Haak.

Höll upp plakat för Haak

Vakifbankspelarna gick runt och tackade fansen och vissa av dem visade upp plakat tillägnade den svenska stjärnan Haak.

– Det här jättekul att få så mycket stöd, det är fantastiska människor. Deras stöd betyder jättemycket. Vi har en fin gemenskap med våra fans, säger Haak som känner att hon utvecklats under sina tre år i Istanbul och plockat upp enstaka ord på turkiska som skämtsamt kan användas på lagkamraterna.

– Vi visste att de skulle spela aggressivt och stressa oss, men vi visade tålamod och spelade upp oss och i tredje setet visade vi att vi var på gång. Vi spelade som en familj, det var största nyckeln till segern. Jag är så stolt, det var MVP på alla i laget, säger den brasilianska stjärnan Gabi i Champions Leagues webbsändning.

Finalen som kallas för ”Super Final” spelas i Ljubljana, Slovenien, 22 maj. Där väntar den regerande mästaren Conegliano från Italien.

Dagarna efter finalen väntar landslaget och Silver League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.