Lauri Hakala blir ny förbundskapten. Foto: Svenska Volleybollförbundet/Bildbyrån

Han blir ny förbundskapten för volleybollandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Damlandslaget i volleyboll har en fått en ny förbundskapten.

Lauri Hakala tar över efter Ettore Guidetti.

Jag ser fram emot chansen, säger 39-åriga finländaren.

I början på december kom beskedet att förre förbundskaptenen Ettore Guidettis kontrakt inte skulle förlängas, trots succén under sommarens EM där Sverige skrällde sig till kvartsfinal.

– Vi ser att det kommer behövas en ny röst för att utveckla laget vidare, sa landslagschefen Simon Dahl till SVT Sport då.

Nu står det klart att Lauri Hakala kommer ta över rollen. Han har bland annat varit assisterande tränare för så väl Nederländernas och Finlands damlandslag, som herrlandslagen i Slovenien och Schweiz. Men kommer senast från ett uppdrag i Finlands olympiska kommitté.

– Jag har följt det svenska damlandslaget noga och jag ser fram emot chansen att få coacha det. Det är oerhört intressant att starta min resa med det här laget nu. Det här är ett lag som har roligt på plan och där motivationen är hög, säger Hakala i ett uttalande.

Närmast väntar European Silver League i juni för damlandslaget, och nästa år är det återigen dags för EM.

– Det känns väldigt bra att vi har lyckats knyta till oss en tränare som matchar den kravprofil vi har tagit fram och arbetat utifrån. Kravprofilen utgår från vad vi tror passar det här laget bäst för att kunna prestera i EM 2023, säger Simon Dahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.