Foto: Bildbyrån

Svenska stjärnor får ny tränare

Uppdaterad
Publicerad

Efter två sparkade tränare under en och samma säsong är det nu klart vem som tar över Everton.

Den svenska landslagstrion Nathalie Björn, Hanna Bennison och Anna Anvegård kommer från och med i sommar tränas av dansken Brian Sørensen.

”Jag är otroligt stolt över att bli en del av Everton”, säger den 41-årige Sørensen till klubbens hemsida.

Dansken hämtas från Fortuna Hjørring, som han ledde till två ligatitlar 2014 och 2016.

Storsatsande Everton har haft en turbulent säsong och ligger tia av tolv lag i den engelska högstadivisionen Super League efter 19 spelade matcher. Målet var att sluta topp tre, men efter en tung säsongsstart fick tränaren Willie Kirk lämna sin post. Fransmannen Jean-Luc Vasseur tog över, men kunde inte vända trenden och fick sparken efter bara tio matcher.

Den svenska stjärntrion Björn, Bennison och Anvegård värvades till Liverpoolklubben inför den här säsongen och får träffa sin framtida tränare redan nästa vecka. Sørensen ska då bekanta sig med ledarstaben och spelartruppen, men han tar över först i sommar. Fram till dess är Chris Roberts och Claire Ditchburn fortsatt tillförordnade huvudtränare.

Försvararen Nathalie Björn och mittfältaren Hanna Bennison är en del av det svenska landslaget som just nu kvalar till VM. I torsdags blev det en förkrossande 15–0-seger borta mot Georgien och det räcker med en poäng på tisdag mot Irland i Göteborg för att direktplatsen till VM i Australien och Nya Zeeland nästa år är säkrad.

Anna Anvegård är inte uttagen eftersom anfallaren återhämtar sig från en hjärnskakning.

KLIPP: United besegrade Everton på Old Trafford

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.