Mardrömsdebut för João Felix – såg rött efter tackling Foto: Bildbyrån

Chelseas nyförvärv fick direkt rött kort i debuten

Uppdaterad
Publicerad

De flesta ögon var riktade mot Joao Felix när han i kväll gjorde debut för Chelsea. Tyvärr blev han huvudperson i negativ bemärkelse mot Fulham. Efter en knapp timme fick han ett direkt rött kort efter en våldsam satsning med sträckt sula.  

– Det var inte illa menat men jag kan förstå varför han blev utvisad, säger Chelseas tränare Graham Potter.

Till råga på allt förlorade Chelsea mot Londongrannen och lillebror med 2-1 och är bara tia i tabellen.

– Vi förtjänade att vinna och får fortsätta på den inslagna vägen. Jag hade sju fantastiska år i Chelsea och har en stor respekt för fansen och klubben. Nu spelar jag för Fulham och får göra mitt bästa här, säger Willian som inledde målskyttet med 1-0 till BT Sport.

Felix, som kommit som lån från Atletico Madrid, försökte nå bollen och gled fram med sträckt ben mot Kenny Tete och försökte dra tillbaka foten men hann inte utan träffade smalbenet med hård kraft.

Fulhamspelarna omringade domaren som sedan fick Chelseaspelarna runt sig. På avstånd höll domaren fram det röda kortet mot den portugisiske VM-spelaren som hoppades på det bästa.

Kan bli tre matchers avstängning

Fram till utvisningen var Felix Chelseas bästa spelare. Nu talas det om tre matchers avstängning.

Vid bänken samtalade Chelseas tränare Graham Potter med fjärdedomaren. Trots förlusten tog sig Potter tid efteråt att tacka fansen och gå runt på planen. 

När händelsen inträffade stod det 1-1. Med 20 minuter kvar nickade Carlos Vinicius in 2-1 för Fulham och fansens sång på Craven Cottage tog ny fart. Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga kom helt fel vid inlägget och underlättade för Vinicius mål.

Fulham tog sin fjärde raka seger i högsta ligan, vilket är första gången klubben gjort sedan 1966. Nu har man kontakt med Europaplatserna som tabellsexa efter att ha passerat Liverpool.

Det var Fulhams första seger mot Chelsea på nästan 17 år.

KLIPP: Janne Andersson om relationen med Pontus Jansson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Premier League

Fulham logo

Fulham

2 - 1

Chelsea logo

Chelsea

Craven Cottage, London
Domare: David Coote

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.