Edward Chilufya målskytt igen. Foto: Bildbyrån.

Edward Chilufyas fina cupform håller i sig.

I Djurgårdens kvartsfinalseger mot Östersund gjorde han både mål och assist.

Han står nu på sex mål på fyra cupmatcher.

Edward Chilufya kom till Djurgården 2018 och har under åren drabbats av såväl skador som en familjetragedi.

Men 2021 kan bli året då högeryttern får sitt genombrott – cupspelet har i alla fall lovat mycket hittills.

”Inte otippat”

I gruppspelet gjorde 21-åringen fem mål på tre matcher. I kvartsfinalen mot Östersund fortsatte han att göra mål. Först assisterade Chilufya fram till Kalle Holmbergs 1-0-mål i första halvlek. Sedan gjorde han själv 2-0 i andra halvlek.

– Vi har ”Chili” (Chilufya) som är i en fantastisk form. Så vi försöker hitta honom bakom där. Sen är Kalle (Holmberg) i bra målstim så det är inte otippat att det är de som ligger bakom det, sa Magnus Eriksson till C More i halvtidspausen.

Bärkroth målskytt direkt

Nicklas Bärkroth hann knappt bytas in innan han satte sista målet till 3-0 i den 70:e minuten.

Djurgården är i och med segern vidare till semifinal. Därväntar vinnaren av Hammarby och Trelleborg.