Matchen på Parken är avbruten. Danske spelaren Christian Eriksen föll ihop och fick hjärt- och lungräddning. Foto: Bildbyrån

Christian Eriksen vid medvetande efter otäcka scenerna

Uppdaterad
Publicerad

Obehagliga scener utspelade sig i EM-matchen mellan Danmark och Finland.

I den 42:e minuten kollapsade Christian Eriksen och fick hjärt- lungräddning på planen.

Enligt danska fotbollförbundet är Eriksen vid medvetande.

Det var i slutet av den första halvleken som Christian Eriksen, helt utan kontakt, föll ihop och blev liggande i gräset. Lagkamraterna verkade snabbt förstå allvaret och sjukvårdare kallades in och hjärt- lungräddning påbörjades.

Majoriteten av de danska spelarna ställde sig i en halvcirkel framför för att skymma Eriksen och den medicinska personalen. 

Fotbolls-EM

Efter närmare 20 minuter minuter blev Eriksen utburen på bår.

Läget stabiliserat

I sociala medier skriver det europeiska fotbollförbundet Uefa att han förts till sjukhus och att han stabiliserats. Enligt det danska fotbollförbundet är Eriksen nu vid medvetande.

På storbildsskärmen på Parken i Köpenhamn meddelade Uefa följande:

”Christian Eriksen är stabiliserad och vaken. Mer information om matchen följer. Tack för er förståelse”.

Matchen återupptogs klockan 20.30. Ordförande i danska fotbollförbundet säger till DR att de danska spelarna pratat med Eriksen och det ska ha varit avgörande för att de skulle spela klart matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet