Christian Eriksen fick ett hjärtstopp under EM-premiären mot Finland. Foto: Bildbyrån

Efter hjärtstoppet: Christian Eriksen utskriven från sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Det blev sex dagar på Rigshospitalet i Köpenhamn.

Nu har Christian Eriksen skrivits ut.

”Det var härligt att träffa grabbarna igen”, hälsar Eriksen enligt det danska fotbollsförbundet.

Det var i lördagens premiärmatch mot Finland som Christian Eriksen kollapsade efter ett hjärtstopp.

Läget stabiliserats relativt snabbt, men för att förebygga en repris av den otäcka olyckan valde man att operera in en ICD – en slags automatisk hjärtstartare som övervakar hjärtrytmen.

Fotbolls-EM

Nu meddelar det danska fotbollsförbundet att det var en lyckad operation, och Christian Eriksen, 29, har nu skrivits ut från sjukhuset i Köpenhamn.

”Tack för det massiva stödet, det har varit helt otroligt. Operationen gick bra och jag mår under omständigheterna bra. Det var härligt att träffa grabbarna igen efter den fantastiska matchen de gjorde i går. Jag kommer heja på dem mot Ryssland på måndag”, hälsar Eriksen enligt det danska fotbollsförbundet.

DBU meddelar att Eriksen har träffat lagkamraterna i Helsingör. Han lämnar nu mästerskapet och åker hem till sin familj.

KLIPP: Se det känslosamma reportaget om Eriksens hyllning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet