City-supporter misshandlades efter CL-match – får stöd av klubben

Uppdaterad
Publicerad

En Manchester City-supporter attackerades efter veckans CL-match mot Club Brügge och befinner sig i koma.

Nu skickar City-tränaren Guardiola en hälsning.

– Han har all support från klubben, säger han på en presskonferens.

Det var efter Manchester Citys seger mot Club Brügge i tisdagens Champions League-match som incidenten ägde rum.

Guido De Pauw, en 63-årig City-supporter från Belgien, attackerades vid en bensinstation nära staden Drongen. Han skadades så svårt att han hamnade i koma.

– Offret är fortfarande i koma men i stabilt tillstånd, säger den belgiska åklagaren.

Enligt The Guardian greps fem personer för misshandeln.

Hyllas av Pep

Idag uppmärksammades supportern av Manchester Citys tränare Pep Guardiola, som bar en t-shirt med texten ”Vi är med dig Guido”, på presskonferensen inför helgens match mot Brighton.

– Vi är väldigt optimistiska om att han ska bli bra. Vi önskar från hela klubben, från vår ordförande till den siste personen, att han har all support från klubben. Vi hoppas att han ska komma tillbaka till Etihad så att han kan följa vår hemma- och bortamatcher, säger Guardiola på presskonferensen.

– Jag önskar att något sådant aldrig händer igen. Det är fortfarande svårt att förstå hur människor som ska njuta av fotboll kan göra något sådant, fortsätter han.

Tar avstånd från våldet

Dagen efter händelsen meddelade Club Brügge att man är i chock efter händelsen.

”Det är med chock som klubben har tagit emot informationen om att en Manchester City-supporter har blivit attackerad. Club Brügge tar avstånd från allt kriminellt beteende, både på och utanför arenan, och står för respekt och tolerans hela tiden. Våra tankar går till familj och vänner till supportern”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.