Elin Rubensson. Foto: Bildbyrån

Elin Rubensson: ”Behöver väl få in lite ny energi”

Uppdaterad
Publicerad

Guldracet är förlorat – och Mats Gren får lämna Häcken.

Beskedet kom som en liten överraskning för Elin Rubensson.

– Vi har haft en lite tuff period, och vi behöver väl få in lite ny energi just nu i detta skedet. Så det kanske är rätt beslut, säger landslagsspelaren.

Knappt en vecka efter att Rosengård säkrade SM-guldet meddelade den damallsvenska tvåan Häcken att klubben byter tränare med omedelbar verkan.

Mats Gren får gå och Robert Vilahamn ersätter, en nyhet som förstås också nådde Häckenspelarna som är samlade med fotbollslandslaget på Irland.

– Det är klart att man blir lite förvånad men han hade ett utgående kontrakt och nu har de valt att bryta det lite tidigare. Mycket mer än så kan jag inte säga, säger Elin Rubensson.

– Jag respekterar klubbens beslut och litar på att de gör det bästa för oss.

”Har haft jättebra förtroende”

Trots besvikelsen över att inte ha lyckats försvara SM-guldet i år konstaterar Rubensson att laget, som i fjol spelade under namnet Göteborgs FC, har nått stora framgångar med Gren vid rodret.

– Vi har haft jättebra förtroende för Mats hela tiden. Vi har haft två fina år med bra resultat, vi har tagit oss ut i Europa, vi har vunnit ligan och cupen. Så vi har haft väldigt bra år med honom, säger mittfältaren.

Robert Vilahamn, tidigare assisterande tränare i klubbens herrlag, är den som får förtroendet att leda laget framöver. Två matcher återstår i damallsvenskan, båda betydelselösa för Häckens tabelläge, men också fyra matcher i Champions League-gruppspelet där laget har inlett med två klara förluster mot Lyon och Bayern München.

– Vi har haft en lite tuff period, och vi behöver väl få in lite ny energi just nu i detta skedet. Så det kanske är rätt beslut, säger Elin Rubensson.

KLIPP: Zigiotti Olme efter petningen: ”Häcken är väl lite bittra” (19 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.