Barcelona tog hem Champions League-bucklan Foto: TT Nyhetsbyrån

Suarez sköt Barcelona till sin femte CL-titel

Juventus hade kommandot i en kvart i andra halvleken. Men efter att Suarez hållt sig framme på Messis skott kunde uruguayanen skjuta Barca till Champions League-titeln. Neymar fastställde slutresultatet till 3-1 i matchens sista spelsekvens. – Jag finner inga ord. Hade inte kunnat drömma om det här, säger Neymar till tv3.

Juventus fick en riktigt tuff final. Det dröjde inte längre än 3.25. Neymar drev upp bollen och passade vidare till kaptenen Andrés Iniesta, som på en touch serverade Rakitic. Uppförsbacke direkt alltså för Juventus.

– Vilken mardrömsstart för Juventus, men vilket drömmål för Barcelona, säger TV3:s expert Glenn Strömberg.

Champions League 2014-2015

Barcelona tog tag i matchpinnen direkt, och skapade tre farliga målchanser första 13 minuterna.

Men en bit in i halvleken började Juventus spela högre, och då kom chanserna direkt. Carlos Tévez och Claudio Marchisio hade varsin möjlighet att kvittera, men båda avsluten missade mål.

Juventus föll trots drömstart i andra

I den andra halvleken skulle utdelningen komma. Carlos Tévez sköt ett hårt skott som Ter Stegen inte lyckades hålla. Då höll sig Morata framme och stötte in kvitteringen. Tévez var framme igen sju minuter senare, men då gick skottet strax över.

Men efter knappt en kvart byttes hopp mot förtvivlan för Juventus. Suarez gjorde 2-1 och kort därefter var det många som trodde att finalen var närmast avgjord, när Neymar ökade på till 3-1. Men domaren dömde bort målet för hands. Men Barcelona höll undan och Juventus kom inte närmare än ett skott från Marchisio som styrdes ut av Ter Stegen.

Neymar kunde sedan revanschera sig och fastställa slutresultatet till 3-1 när han blev sopren framför en chanslös Buffon.

– Det var nära. Vi kunde ha vunnit, men Barca hade något som vi inte hade. Vi trodde ändå på det. Bara att gratulera dem. Vi har gjort det bra under säsongen. Italiensk fotboll kommer tilbaka. Vi är besvikna men glada, säger Pogba.

Olika avslut för veteranerna

Xavi Hernandez, Barcelona, och Andrea Pirlo, Juventus, gjorde sina sista matcher ikväll. Och det var minst sagt blandade känslor för dem. Xavi, som gjorde sitt 151:a framträde i Champions League, gick fram till en gråtande Pirlo efter slutsignalen.