Conny Torstensson (th) minns sin lagkamrat Franz Beckenbauer. Foto: TT Nyhetsbyrån

Conny Torstensson minns tidigare lagkamraten Franz Beckenbauer: ”En fotbollsikon för alla”

Uppdaterad
Publicerad

Conny Torstensson spelade med bortgångne Franz Beckenbauer under flera år i Bayern München.

74-åringen minns en auktoritär och sympatisk ledare.

– Det är en fotbollsikon för alla, säger han till SVT Sport.

Franz Beckenbauer har avlidit efter att legendarens hälsa varit sämre under en längre tid. En som spelade med ”Der Kaiser” i Bayern München var Conny Torstensson mellan åren 1973 och 1977.

– Det är en fotbollsikon för alla. Han hade en sådan otrolig överblick. Han hade en sådan kontroll på var han hade bollen i förhållande till allt annat. Jag vet inte om det var split vision eller om han hade en förmåga som vi andra inte hade, säger Torstensson och fortsätter:

– Det var väldigt svårt att ta bollen från honom. Han hade en sådan auktoritär hållning. Vi var inte särskilt tuffa på träningen men jag tror inte han blev av med bollen på tre och ett halvt år.

”Väldigt, väldigt sympatisk”

Torstensson minns en välvillig och nyfiken människa.

– Han var väldigt, väldigt sympatisk. Han var en utav dem vi pratade med om andra saker än fotboll. Beckenbauer var intresserad över vad som hände i Sverige. Sverige stack ut under 70-talet och han var väldigt intresserad av att lyssna på det.

Vilket är ditt starkaste minne av Franz?

– Det var efter att vi vann Europacupen 1974 och jag hade just blivit pappa ett par timmar innan och jag flög inte med till München för att fira. Vi skiljdes åt på flygplatsen och då står Franz och Sepp Maier och skojar om att vi ses i VM-finalen om ett par veckor. Det är en kul bild att komma ihåg.

Franz Beckenbauer blev 78 år gammal.

SE ÄVEN: SVT:s personporträtt av Franz Beckenbauer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.