Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand. Foto: Bildbyrån

Coronakaos i Danmark inför matchen mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Danska herrlandslaget har drabbats av corona. Två nya fall är bekräftade och nu isoleras stora delar av laget samt förbundskaptenen Kasper Hjulmand inför onsdagens träningsmatch mot Sverige.

På sin hemsida skriver det danska fotbollsförbundet att Hoffenheimspelaren Robert Skov har testats positivt för covid-19. Det har även en person i ledarstaben. Båda har lämnat truppen.

Dessutom sitter åtta spelare och båda förbundskaptenerna, Kasper Hjulmand och assisterande Morten Wieghorst, i karantän som en säkerhetsåtgärd.

Herrlandslaget i fotboll

Spelarna är Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk Jensen, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz och Martin Braithwaite.

Sju kallas in

– Vi bedömer att smittan inte har uppstått under samlingen och att vi har upptäckt det tidigt, det gör att vi bättre kan hantera förloppet. Alla andra test är negativa och vi kommer att testa igen, säger landslagsläkaren Morten Boesen till förbundets hemsida.

Danmark har kallat in sju nya spelare som ersättare.

Tanken är att matchen – som avgörs i danska Brøndby klockan 19.30 på onsdag – ska spelas som planerat.

”Känner oss trygga”

”Hela den svenska truppen testades i går negativt för covid-19 och alla mår bra. Vi känner oss helt trygga med Danmarks agerande som följer både Uefa:s protokoll och de nationella smittskyddsreglerna”, säger svenske landslagsläkaren Anders Valentin i ett uttalande.

Sedan tidigare står det klart att sju danska spelare stoppas från matchen på grund av coronarestriktioner i Storbritannien.

Detsamma gäller svenska kvintetten Victor Nilsson Lindelöf, Robin Olsen, Emil Krafth, Ken Sema och Filip Helander.

”Ta hand om varandra”

Även svenske förbundskaptenen Janne Andersson missar matchen då en nära familjemedlem testats positivt.

– Vi lever i en tid då många arbetsplatser, inklusive klubblag och landslag i fotbollsvärlden, påverkas av coronaviruset. Det är synd för laget och särskilt för de två smittade. Vi vill ta hand om varandra så mycket som möjligt och följa den försiktighetsprincip som myndigheterna rekommenderar, säger Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand.

KLIPP: ”Läge att kunna testa honom mot Danmark” (4 november, 2020)

Fakta: Drabbade spelare och ledare

Danmark:

Smittade: Robert Skov och en ledare.

Spelare i karantän: Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk Jensen, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Martin Braithwaite

Ledare i karantän: Förbundskaptenen Kasper Hjulmand, assisterande förbundskaptenen Morten Wieghorst och ett ospecificerat antal ledare.

Stoppas på grund av brittiska karantänsregler: Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen, Pierre-Emile Højbjerg.

Sverige:

I karantän: Förbundskaptenen Janne Andersson.

Stoppas på grund av brittiska karantänsregler: Victor Nilsson Lindelöf, Robin Olsen, Emil Krafth, Filip Helander och Ken Sema.

Källa: TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet