Armin Gigovic drabbad av covid-19 Foto: Bildbyrån

Coronapositiva Gigovic missar mest troligt Djurgårdsmötet

Uppdaterad
Publicerad

Armin Gigovic, som testats positivt för covid-19 som första allsvenska spelare, kommer att hållas isolerad från övriga truppen i Helsingborg den här veckan ut även om han redan nu är symptomfri. Det säger Helsingborg IF:s lagläkare Harald Roos till SVT Sport.

– Han kommer inte kunna vara på plats under denna veckan av säkerhetsskäl, säger Roos.

Det innebär också att han mest troligtmissar hemmamatchen mot Djurgården på söndag.

Det drabbar inte bara Gigovic utan alla de som varit i närheten av honom den senaste tiden.

– Det innebär att alla de som varit i närheten med Gigovic under de 24 timmar innan han visade symptom blir informerade. Det är ledare och busschaufförer med mera, säger HIF-läkaren Harald Roos till SVT Sport.

– Alla blir kontaktade och får ett informationsblad med utökade instruktioner om de rutiner som finns, hur de ska agera om de får symptom och så vidare, säger Roos.

Gigovic har startat 14 av sina 15 spelade matcher och han gjorde säsongens hittills enda mål när han ordnade kvitteringen i 2–2-mötet borta med Djurgården.

ARKIV: ”Granen” rasande efter Helsingborgs förlust: ”Jävla pajaser” (17 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.