Courtney Nevin lämnar Hammarby. Foto: Bildbyrån

Courtney Nevin lämnar Hammarby – lånas ut till Leicester City

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga Courtney Nevin lämnar Hammarby.

Den australiensiska landslagsbacken är klar för Leicester i Women's Super League.

– Det känns riktigt bra att vara här, säger hon.

Förra året anslöt Courtney Nevin till damallsvenskan och Hammarby. 22 matcher senare är australienskan klar för en ny flytt. Denna gång går flyttlasset till England och Leicester.

– Det känns riktigt bra att vara här. Leicester City har så mycket potential, och jag är exalterad och kommer jobba hårt för det här laget. Den svenska ligan är väldigt lik WSL. Det är väldigt fysiskt, väldigt tekniskt, och förhoppningsvis kan jag ta med de egenskaperna till laget och hjälpa till att få några fler poäng på tabellen, säger Nevin till Leicesters hemsida.

Sportchef Johan Lager kommenterar övergången:

– Vi har varit mycket nöjda med Courtney och jag hoppas inte vi har sett henne för sista gången i Bajentröjan. Som jag varit inne på tidigare så finns det intresse kring flera av våra spelare. Intresset från Leicester för Courtney dök upp och resulterade i ett lån fram till sommaren till att börja med, säger han till klubbens hemsida.

Den landslagsmeriterade 20-åringen som svarade för tre mål i Bajentröjan – blir Leicesters tredje värvning detta januarifönster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.