Foto: Bildbyrån

Covidkris i Tottenham – match uppskjuten

Uppdaterad
Publicerad

Åtta spelare och fem ledare i Tottenham har testats positivt för covid-19. På onsdagskvällen kom beskedet att deras match mot Renne i Europa Conference League skjuts upp.

”Vi kan bekräfta att vår Europa Conference League-match mot Rennes inte kommer att äga rum imorgon till följd av några positiva covid-19-fall”, skriver Tottenham.

Tottenhams skulle ha spelat en Europa Conference League-match mot Rennes i dag, torsdag. Men så blir nu inte fallet.

”Vi kan bekräfta att vår Europa Conference League-match mot Rennes inte kommer att äga rum imorgon till följd av några positiva covid-19-fall”.

Tränaren Antonio Conte kommenterade situationen i klubben under onsdagen:

– Självklart är vi lite rädda, eftersom vi inte vet vad som kommer att hända, säger Conte enligt AP.

Det är ännu oklart när matchen spelas – och om Tottenham verkligen kan dra sig ur utan att det får konsekvenser.

Motståndarna, det franska laget Rennes som precis anlänt till Storbritannien, vill fortfarande att mötet blir av. På sin hemsida skriver klubben att Tottenhams besked är osportsligt, i och med att man inte angett exakt hur många spelare som är smittade i truppen, och att klubben därför bett Uefa utreda frågan.

Tottenham skriver i sin tur att diskussionerna med Uefa, vars regelverk inte tillåter att matcher skjuts upp så länge det finns 13 friska spelare i truppen och minst en målvakt, pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.