Fulhams tränare Marco Silva. Foto: TT

Crawleys sköna skräll – spöade Premier League-laget

Uppdaterad
Publicerad

Det skiljer 84 positioner mellan dem i det engelska ligasystemet.

Men trots det lyckades League Two-klubben Crawley Town skrälla mot Premier League-laget Fulham i Ligacupen.

– En fenomenal insats, säger Crawleys tränare Kevin Betsy till BBC Radio 5 Live.

Premier League-nykomlingen Fulham har fått en bra start i ligan med två oavgjord matcher och en seger efter tre spelade omgångar. Så sent som i lördags besegrade de Brentford med 3–2 på hemmaplan och de flesta var mer eller mindre övertygade om att League Two-klubben Crawley Town skulle städas av enkelt i Ligacupens 32-delsfinal under tisdagen. Tränaren Marco Silva var inne på samma linje och bänkade tio spelare av elva i startelvan som besegrade Brentford.

Något som straffade sig.

Crawley, som ligger näst sist i League Two, visade ingen överdriven respekt och vann till slut med 2–0.

– Vilken kväll. Lilla Crawley Town slår Fulham från Premier League. Otroligt, säger Crawleys tränare Kevin Betsy till BBC Radio 5 Live.

”Jag är ansvarig”

Och de behöver knappast be om ursäkt för segern. Faktum är att Fulham inte fick iväg ett enda skott på mål förrän i den 92:a minuten – trots ett bollinnehav på 67 procent.

– Det är bara att gratulera Crawley. De ville det här mer än oss från den första minuten, säger Marco Silva som lastar sig själv för förlusten.

– Jag är ansvarig för förändringarna i startelvan, jag tog de beslut jag tog. Några gav allt men det var inte tillräckligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.