Uniteds fiasko – förlorade mot Young Boys

Manchester United tog tidigt ledningen borta mot Young Boys.

Men laget föll sedan skrällartat efter ett rött kort i första halvlek.

I matchens absolut sista övertidssekund bjöd sedan inbytte Jesse Lingard hemmalaget på en macka, 2-1 och tre poäng.

Manchester United ställdes mot schweiziska Young Boys på bortaplan i Champions League-premiären och det blev en kväll av besvikelse för Cristiano Ronaldos lag. En utvisning i den första halvleken blev alldeles för kostsam och laget förlorade med 2-1.

Det började dock med att Manchester United tog ledningen efter 13 minuter. 36-åringe Ronaldo serverades av sin landsman Bruno Fernandes när han smög in bakom backlinjen och kunde placera in 1-0 för de till dagen vitklädda.

Missbedömde en situation

22 minuter efter 1-0-målet missbedömde Aaron Wan-Bissaka en situation och stämplade hemmalagets Christopher Martins Pereira och visades sedan ut.

I 66:e minuten kom sedan kvitteringen. Nicolas Moumi Ngamaleu fick en passning i straffområdet och rakade in 1-1.

På stopptid satte Jordan Siebatcheu därefter det avgörande 2-1-målet, sedan inbytte Jesse Lingard slagit en huvudlös passning hemåt, och firade vilt framför de jublande schweiziska supportrarna.

Landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf gjorde Ronaldo sällskap i startelvan. U21-landslagsmannen Anthony Elanga fanns på Uniteds bänk.

Ronaldo tangerade rekord

Matchen var Ronaldos 177:e framträdande i Champions League. Noteringen gör dock att han nu, tillsammans med den tidigare burväktaren, tillika Real Madrid-ikonen, Iker Casillas, delar på tronen gällande antalet matcher i turneringens historia.

KLIPP: Se Ronaldos två mål i United-comebacken (11 september 2021)