Både Cristiano Ronaldo och hans klubb Juventus har kommenterat våldtäktsanklagelsen som tagit ny fart de senaste tio dagarna. Foto: TT.

Ronaldo erkänner att han betalat för tystnad

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo står anklagad för våldtäkt.

Nu bekräftar superstjärnans advokat att portugisen köpte kvinnans tystnad – men hävdar fortsatt hans oskuld.

”Hans intentioner med att ingå i lösningen har förvrängts”, skriver advokaten.

Det var för drygt tre veckor sedan som den amerikanska kvinnan trädde fram i tyska tidningen Der Spiegel och hävdade att Cristiano Ronaldo förgripit sig på henne, för att sedan betala närmare 3,5 miljoner kronor för hennes tystnad.

Tidningen hänvisade till ett förhörsdokument som gjordes av Ronaldos advokatteam efter händelsen. Där ska Ronaldo ha erkänt att kvinnan bland annat sagt ”nej” och ”sluta”.

Köpte kvinnans tystnad

Nu släpper Ronaldos advokat Peter Christiansen ett uttalande där han bekräftar att kvinnan betalades för att vara tyst – men hävdar fortsatt spelarens oskuld.

”Samtidigt som Ronaldo inte nekar till existensen av ett avtal har hans intentioner med att ingå i lösningen förvrängts. Ronaldo råddes att lösa anklagelserna mot honom för att slippa de många försök som nu görs att förstöra hans rykte som har byggts på hårt jobb, atletisism och stolthet”, skriver advokaten.

”Hackare förändrade dokumenten”

Enligt The Independent menar Christiansen att Der Spiegels dokument, där Ronaldo erkänner brottet, stals i en hackerattack år 2015, och att de därefter blivit manipulerade.

”Dokumenten som påstås innehålla uttalanden från Ronaldo är rena påhitt. Enligt min information hackades ett dussintal enheter år 2015 och elektronisk data stals och togs av en cyberbrottsling. Hackaren försökte sälja datan och en oansvarig nyhetsaktör har nu publicerat de stulna dokumenten där flera delar förändrats eller helt fabricerats”, skriver han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.