Cupfiasko för Malmö Foto: Bildbyrån.

Cupfiasko för Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF var piskat att vinna mot Gais för att hålla liv i cupspelet.

Då åkte svenska mästarlaget på andra raka förlusten och är redan ute.

– Det är oacceptabelt, säger MFF-målvakten Marko Johansson till C More.

Malmö FF åkte på en blytung förlust mot superettanlaget Västerås i första gruppspelsmatchen i svenska cupen och hade kniven mot stupen i kvällens bortamöte med Gais.

Men än en gång föll svenska mästaren helt platt mot ett sämre motstånd.

Adnan Maric satte 1-0 redan i den tolfte minuten och MFF:s intensiva jakt på mål blev inte lättare när stjärnan Anders Christiansen blev utvisad i den 78:e minuten efter två gula kort.

– Vi får inte in bollen. De är väldigt kompakta. Det är i sista tredjedelen som vi behöver vara betydligt vassare, hungrigare och mer aggresiva för att sätta dit bollen. Det duger inte helt enkelt, det är inte tillräckligt bra, säger målvakten Marko Johansson till C More.

Förlusten betyder att svenska cupen är över för Malmö redan efter andra matchen i gruppspelet. Skånelaget har inte vunnit cupen sedan 1989.

– Det är oacceptabelt. Vi ska vinna den här gruppen och gå för vinst varje match. Det som hände nu finns inte i vår värld. Inte för Malmö. Vi måste höja oss. Så enkelt är det bara, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.