Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Eriksson berättar om sin skadefrånvaro i klippet. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Då kan Magdalena Eriksson vara tillbaka: ”Kommer hinna spela innan säsongen är slut”

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Eriksson ådrog sig en fotskada i december.

Nu börjar den svenska landslagsbacken närma sig en återkomst.

– Jag kan inte sätta upp en tidsram men det är inte långt kvar. Jag kommer hinna innan säsongen är slut, säger hon till SVT Sport.

Det har varit tunga månader för svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson. Sverige missade OS, Eriksson ådrog sig en fotskada och tvingades til en operation, sedan slogs Bayern München ut från Champions League.

30-åringen kopplar upp sig på videolänk och berättar om månaderna som varit – och att hon nu är nära en comeback.

Damlandslaget i fotboll

– Jag har tränat otroligt hårt för att komma tillbaka. Det är mycket upp- och nedgångar, men jag kommer nå slutmålet. Jag har en bit kvar innan jag är helt tillbaka, säger hon till SVT Sport.

Åldern gör sig mer påtaglig då hon med åren lärt sig att läkningsprocessen ska få ta den tid det tar, även om man helst hade velat vara tillbaka på planen så snart som möjligt.

– Jag kan inte sätta upp mål eller en tidsperiod för det skapar en stress. Så jag försöker tänka dag för dag, men jag njuter av att vara tillbaka och längtar efter att träna hårdare och känna att kroppsdelarna värker.

Hinner du till avslutningen av säsongen?

– Ja, absolut. Det är inte långt kvar. Nu är jag tillbaka i lagträning – men jag har inte satt upp något mål. Det får tiden utvisa. Men jag kommer hinna spela innan säsongen är slut.

”Det var det tuffaste”

Under sommaren blev hon klar för den tyska giganten och i december var olyckan framme.

– Det var den tuffaste smällen för mig personligen. Jag kände att jag var i riktigt bra form och var i ett flow där saker och ting bara sker. Jag kom in bra i laget och snabbt och hann spela många fina matcher. Det kom som en blixt från klar himmel och det var svårt i början – men djupt inne kände jag att det kanske inte riktigt var så, säger hon.

Eriksson fortsätter:

– Jag var sliten efter VM och Nations League, sen var det en ny klubb och det var mycket. Så jag förstod varför det hände men det var otroligt dålig tajming.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet