Häcken upp på Europaplats – inför 202 åskådare

Uppdaterad
Publicerad

Häcken spelade drömfotboll och spelade ut Dalkurd. Men väldigt få på Gavlevallen fick uppleva det. Bara 202 personer hade kommit till den snötyngda arenan. Men vad brydde sig Alexander Jeremejeff om det – han satte två nya mål i 5-0-segern.

Vilken renässans han fått Alexander Jeremejeff – tillbaka i Häcken från Malmö. När Häcken fullständigt körde över Dalkurd på ett minst sagt folktomt Gavlevallen (202 personer), stod Jeremejeff för två nya mål.

Hans första mål som betydde hans nionde för säsongen var minst sagt dråpligt. Robin Tranberg la hem en hög boll till målvakten Stefan van der Lei, han missbedömde den helt och försökte nicka, men nicken gick rätt på Jeremejeff som bara hade till att lägga in den i öppet mål.

”Bara att peta in den”

– Han tvekar och tvekar och så nickar han – då var det bara att peta in den, säger Alexander Jeremejeff till C More.

Sitt andra mål satte Jeremejeff iskallt på straff. Det betydde 4-0 och hans tionde mål. Det betydde också att Jeremejeff gjort nio mål på 14 matcher för Häcken – ett fantastiskt facit.

Dalkurd kvar på kvalplats

Häcken vann till slut med 5-0 och går upp på tredjeplats – som också innebär eruropaplats.

Dalkurd var bättre i den andra halvleken men bjöd Häcken på alldeles för mycket. Laget är kvar på kvalplats.

– Vi kan inte släppa in såna mål det är bedrövligt. Vi måste rannsaka oss själva, visa lite stake. Vill vi vara kvar måste vi visa mer, säger Dalkurds Marcus Thorbjörnsson till C More.

”En dröm”

I Häcken passade också två spelare på att göra sina första mål för klubben i Allsvenskan. Både Mervan Celik och 18-årige Kevin Yakob.

– Det är en dröm sedan man var liten, och att få kröna allt hårt slit går knappt att beskriva, säger Yakob till C More.

Allsvenskan

Dalkurd FF logo

Dalkurd FF

0 - 5

BK Häcken logo

BK Häcken

Gavlevallen, Gävle
Publik: 202
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.