Dalkurds Smajl Suljevic. Foto: Bildbyrån

Smajl Suljevic ber om ursäkt efter skallningen

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurds Smajl Suljevic skallade Hammarbys Imad Khalili på parkeringen efter gårdagens allsvenska match.

Nu går 24-åringen själv samt klubben ut med en offentlig ursäkt.

”Jag önskar att jag kunde göra det ogjort”, skriver han på sin Instagram.

Det var efter gårdagens match mellan Dalkurd och Hammarby, som slutade 2–3, som det inträffade en incident på parkeringen.

Hammarbys Imad Khalili blev då skallad av Dalkurds Smajl Suljevic – 45 minuter efter slutsignalen.

– Det forsade blod och jag blev så klart chockad, säger Khalili till Expressen.

Händelsen polisanmäldes direkt och nu har även Dalkurd, samt Suljevic själv, gått ut med en offentlig ursäkt.

”Jag vill be om ursäkt för det som händer i går efter matchen. Jag ber om ursäkt till Imad Khalili och hans familj, till min familj, Dalkurd-familjen, Hammarby och alla som blev påverkade av det som hände”, skriver den 24-årige mittfältaren på sin Instagram, och fortsätter:

”Jag har bett om ursäkt till Imad Khalili personligen och jag är ledsen för den situationen som uppstod, men framför allt mitt agerande utifrån den. Jag önskar att jag kunde göra det ogjort, men vi är bara människor och ibland gör vi misstag – jag är beredd att ta konsekvenserna för mitt”.

– Det är bra. Han har ringt bett mig om ursäkt och nu lägger i alla fall jag det här bakom mig och ser framåt, säger Khalili till Expressen.

På klubbens hemsida skriver Dalkurd att incidenten kommer att hanteras intern och att varken föreningen eller spelaren kommer att ge några kommentarer i media.

”Föreningen har inlett en grundlig utredning över det inträffade. Dalkurd FF och spelaren i fråga, som är djupt ångerfull över det inträffade, vill be Hammarby IF, dess spelare och supportrar, sina lagkamrater och Dalkurds supportrar om ursäkt och han förstår att hans handlingar kan komma att leda till konsekvenser”, skriver Dalkurd i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.