Hammarbys sportchef Jesper Jansson. Foto: TT

Hammarby polisanmäler Dalkurds Smajl Suljevic

Uppdaterad
Publicerad

Långt efter att mötet mellan Dalkurd och Hammarby var färdigspelat skallades Hammarbys Imad Khalili av Dalkurdspelaren Smajl Suljevic.

– Efter matchen var det en av deras spelare som attackerade en av våra. Vi har lämnat in en polisanmälan, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SVT Sport.

Det var heta känslor under matchen vid flera tillfällen. Efter slutsignalen tjafsade Imad Khalili och Smajl Suljevic med varandra. Känslorna lugnade inte ner sig utan det slutade med en blodig skallning – på parkeringen, 45 minuter efter matchen vilket Expressen var först med att rapportera.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Är det lite gruff på planen brukar man lägga det bakom sig, speciellt så långt efter matchen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SVT Sport.

Polis tillkallades och samlade in uppgifter. Suljevic var kvar på Gavlevallen långt efter att lagets buss lämnat arenan.

Dalkurds sportchef Adil Kizil försöker samla på sig information:

– Jag kan inte säga mycket alls eftersom jag inte var på plats. Men jag har fått berättat för mig att det handlar om att två spelare är inblandade.

Imad Khalili har berättat att ”det forsade blod” efter skallningen och Smajl Suljevic har gått ut med en offentlig ursäkt för incidenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.