Foto: BILDBYRÅN

Sundsvall straffade ”stressat” Dalkurd

Uppdaterad
Publicerad

Ledning 2-0 med kvarten spelad – och bud på mer.

Men Dalkurd bjöd in Gif Sundsvall i matchen och fick nöja sig med oavgjort 2-2.

– Vi slappnar av efter 2-0 och tror att det är klart, säger Dalkurds Henrik Löfkvist till C More.

Yukiya Sugita och Mohamed Buya Turay stormtrivs ihop. Kvarten in i hemmamatchen mot Gif Sundsvall såg de till att Dalkurd ledde med 2-0.

Först spräckte Sugita nollan med direktskott efter att ha serverats snett inåt bakåt av en djupledslöpande Buya Turay. Kort därefter var det Sugitas tur att sticka in bollen i straffområdet för Buya Turay – som vände snabbt och tryckte in 2-0.

Hemmalaget kom nära fler mål första halvtimmen – men sen vaknade Sundsvall. Jonathan Tamimi skickade in bollen i Dalkurds straffområde och Linus Hallenius dunkade in reduceringsmålet på halvvolley.

”Spelar för våra liv”

Precis före halvtid fick Peter Wilson jätteläge att kvittera när han drog till från nära håll – men Dalkurd-målvakten Abdulaziz Demircan stod för en bra reflexräddning.

– Det är synd att vi inte sätter 3-0, det hade varit väldigt viktigt. Vi behöver inte bli uppstressade sådär. Samtidigt spelar vi för våra liv, inte bara poäng. Det här är säsongens viktigaste match för oss, men vi får inte stressa, sade Rawez Lawan till C More i halvtid.

Men det såg stressat ut även efter halvtid och Sundsvalls kvittering kom kvarten in i andra. Maic Sema bröt in i straffområdet och valde osjälviskt att passa Romain Gall vid straffpunkten – som iskallt placerade in kvitteringen.

I matchens slutminuter kom Linus Hallenius även nära ett segermål när han vände och vred i straffområdet innan han skickade ett skott i ribban.

– I dag är det mycket mentalt. Vi slappnar av efter 2-0 och tror att det är klart. Men fasen, det har gått 15 minuter... De kommer ut till andra och gör det bra, man ska inte ta något ifrån dem, men vi gör det inte bra, säger Henrik Löfkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.