• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Dalkurd siktar nu in sig på att spela sina matcher i Gävle. Foto: Bildbyrån

Dalkurds mål – spela i Gävle 2018

Allsvenska nykomlingen Dalkurd är mitt uppe i en snurrig flytt. Man vill flytta verksamheten till Uppsala och håller inom kort ett extra årsmöte för att genomföra planerna. Men just nu är tanken att spela matcherna i allsvenskan 2018 i Gävle. Idag lämnade kommunen klartecken. – Nu går vi in i förhandlingar med Gävle, det är just nu huvudspåret. Vi hoppas förhandlingarna går bra, säger Dalkurds vice vd Zilan Lawan, till SVT Sport.

Idag kom även beskedet från Gävle kommun att de kommer kunna upplåta Gavlevallen som arena för Dalkurds 15 hemmamatcher 2018.

– Det är nu viktigt att vi tillsammans med Gefle IF och Dalkurd hittar samarbetsformer. Det arbetet startar den här veckan, säger Johan Öholm, chef Fritid Gävle kommun i ett pressmeddelande.

Dalkurds situation är minst sagt unik. Man tänker lämna Borlänge där klubben haft sin verksamhet. Flytten skall gå till Uppsala men där kan man inte spela sina matcher 2018. De spår som nu undersöks är i första hand Gävle, men även Västerås kan bli aktuellt.

Funderar på schema

– Vi vill ha EN hemmaplan nästa år, det är planen. I början av nästa år vill vi flytta till Uppsala, vi håller på att lösa lokaler. Vi har inte kunnat förbereda innan vi tar ett färdigt beslut, säger Zilan Lawan till SVT Sport.

Från Gävle kommun handlar det om att få ihop ett bra schema där Gavlevallen delas mellan Gefle IF och Dalkurd.

– Det finns ingen risk för krockar. Det är Svenska fotbollförbundet som sköter matchschemat för både allsvenskan och superettan. Redan idag är Gavlevallen en så kallad reservarena för Dalkurd. Nu fungerar den som reservarena för alla deras allsvenska hemmamatcher under 2018. Vi har informerat Gefle IF, säger Johan Öholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer