Foto: Bildbyrån

Damallsvenskan i SVT – och i Mellanöstern

Uppdaterad
Publicerad
10 september drar SVT:s storsatsning med sändningar från damallsvenskan igång. Totalt är det nio matcher som kommer sändas och först ut är den glödheta seriefinalen mellan Rosengård och Linköping. Nu står det klart att åtta av höstens matcher även kommer att TV-sändas – i Mellanöstern!

Företaget Mavshack har tecknat ett avtal om att sända åtta matcher i framför allt Förenade Arabemiraten och Kuwait.

– Damallsvenskan är en av världens bästa ligor och fotboll är en av de mest populära sporterna i Mellanöstern så det ska bli spännande att se hur damallsvenskan tas emot av kunderna, säger Tommy Carlstedt, vd i Mavshack, i ett pressmeddelande.

På Elitfotboll dam är man nöjda med det nya samarbetet.

– Vi ser det positivt att vi bryter ny mark och även kan visa omvärlden den elitfotboll som finns i Sverige, säger generalsekreteraren Linda Wijkström.

Damallsvenskan kommer att vara en stor del i SVT:s satsning Sportstudion. Den första sändningen kommer att vara 10 september och totalt är det nio matcher som kommer att sändas i SVT:s TV-kanaler under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer