SVT Sport har sammanfattat matcherna och tagit ut de tre snyggaste målen.

Hammarby-Eskilstuna 0-3. Målskyttar: Sonia Okobi, Mia Jalkerud, Noor Eckhoff.

Premiärmatch och 7000 i publiken på Tele2.  En stark match av Eskilstuna och ett Hammarby som inte kom till sin rätt.

AIK-Örebro 2-0. Målskyttar: Honoka Hayashi, Jenny Danielsson.

Bra start för AIK både offensivt men framförallt defensivt. Stockholmslaget släppte in flest mål under förra säsongen. Inledde med en nolla bakåt.

Umeå-Häcken 1-1. Målskyttar: Johanna Rytting Kaneryd (Häcken). Henna-Riikka Honkanen (Umeå).

Häcken tog ledningen, sedan kom snöovädret. Matchen avbröts och flera gånger. Tio minuter från slutet kunde Umeå kvittera. Matchen borde ha skjutits upp tyckte både Häckenspelare och SVT Sports expert Markus Johanesson. Tung start för topptippade Häcken.

Kristianstad-Kalmar 4-0. Målskyttar: Sheila van den Bulk, Delaney Pridham, Tabby Tindell (2).

Målkalas i vårvarmt Kristianstad med över 1000 personer på läktarna. Tabby Tindell sänkte sitt förra lag Kalmar. Gästernas målvakt Aubrei Corder fick en otäck smäll mot huvudet i 74:e minuten och ersattes av 17-åriga Fanny Jungward.

Linköping-Vittsjö 1-1. Målskyttar: Saori Takarada (Linköping). Linda Sällström (Vittsjö).

Vittsjö som under förra säsongen hade svårt att plocka poäng på bortaplan så länge ut att fortsätta den trenden i år. En sen kvittering av hemvändande finskan Linda Sällström jämnade ut detta tippade mittenmöte.

Djurgården-Piteå 1-4. Målskyttar: Sara Vilja Vidlund (Djurgården). Hlin Eiriksdottir, Maja Green, Anam Imo, Jenny Johansson (Piteå).

Piteå, som förra året kämpade längst ner i tabellen tog direkt initiativet mot Djurgården. Det stod 2-0 redan efter tolv minuter. Djurgården petade in ett tröstmål på slutet. Stora snackisen blev stockholmarnas ovilja att göra media efteråt.

Rosengård-BP 2-0. Målskyttar: Bea Sprung, Mimmi Larsson.

Nykomlingarna BP stod upp bra mot mästarlaget. 1-1 var nära när BP-kaptenen Mathilda Johansson Prakt tvingade Rosengårdkeepern till en svettig enhandsräddning efter en timmes spel. Mimmi Larsson kunde istället utöka Rosengårdsledning och sätta punkt för matchen en liten stund senare.