Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

SvFF bekräftar: Damallsvenskans sista omgång flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenskan var planerad att avslutas på en vardag.

Men efter protester flyttas sista omgången nu till lördagen 5 november 12.00, samtidigt som superettans avgörande senareläggs.

Det bekräftar Svenska fotbollförbundet under fredagen.

Damallsvenskan sista omgång skulle ha spelats fredagen 4 november 18.00. Att herrarnas superettan och allsvenska avgörs på lördagen respektive söndagen sägs ha varit anledningen.

Men när speldagen offentliggjordes vädrade flera supportrar sitt missnöje.

”Supporterkulturen växer även för våra damlag, ta vara på det och hjälp oss nu att ställa detta till rätta i stället för att sparka undan benen på oss och skapa splittringar. Vi vill alla samma sak, att svensk fotboll på damsidan ska utvecklas och att damallsvenskan ska fortsätta vara en av världens bästa ligor.”, skrev supportrarna i ett öppet brev till Svenska fotbollförbundet.

Missnöjet har öppnat för att flytta damallsvenskans sista omgång till lördag 5 november, vilket SVT Sport har rapporterat om.

Och nu bekräftar SvFF att så blir fallet.

Damallsvenskans sista omgång flyttas till lördagen samtidigt som avspark i superettans sista omgång ändras från 15.00 till 17.00.

Brommapojkarna har lag i båda serierna och kommer att avsluta med två matcher på hemmaarenan Grimsta IP under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.