Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Ajax kan vinna Champions League”

Publicerad

Nederländska Ajax charmar hela fotbollsvärlden just nu – och kan vinna hela Champions League, enligt SVT:s expert. Här tycker Daniel Nannskog till och siar om fortsättningen.
– Ajax kan gå hela vägen, säger Daniel Nannskog.

Ajax skrällde mot Real Madrid i åttondelen, Ajax skrällde mot Juventus i kvarten. De där Champions League-historierna känner många till – men hur långt kan Ajax räcka?

Nannskogs CL-tips

Ajax – Tottenham

Segerchans i procent: 50–50

– Ajax har presterat den bästa fotbollen, utan snack. Så det är fördel Ajax med tanke på det, samtidigt finns det en cynism i Tottenham som kan straffa ett naivt Ajax. Känslan är att det kan sluta hur som helst.

Barcelona – Liverpool

Segerchans i procent: 45–55

Den moraliska finalen. Här varnar jag för en skräll, om man nu tycker Liverpool vidare skulle vara en skräll. Jag tycker att Barcelona saknar snabbhet hos mittbackarna Pique och Lenglet. När Salah, Mané och Firminho kommer stormande tror jag man sårar Barcelona ordentligt.

Nannskog svarar på fem CL-frågor

Kan Ajax vinna?

– Det sprudlar verkligen om dem, deras andra halvlek mot Juventus är briljant. Ajax kan vinna, men det är ju inte det mest troliga.

Får Messi guldbollen 2019?

– Det borde han defintivt. Jag har nog aldrig sett honom bättre. Allt sitter just nu, hela registret.

VAR avgör återigen – borde det verkligen användas?

– Ja jag står fast vid att VAR är positivt. Men jag tycker inte man ska rätta domaren lika ofta, det ska vara extremt tydliga fel som begås. Använd det till exempel vid en tydlig offside, men inte när bollen träffar armen och det inte är medveten hands.

Har bortamålssregeln spelat ut sin rätt?

– Jag tycker bortamålsregeln ska vara kvar. Jag vill inte se att bortalaget lägger på sig försvar med elva man, jag ser fortfarande den risken.

Vem är det stora utropstecknet?

– Jag måste säga Messi. Han har gjort tio mål på åtta matcher, herregud. Det räcker så.

Bonusfrågan

Vilka blir Champions League-mästare 2019?

Liverpool.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer