Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog: ”Allt talar för Djurgården”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir SM-guld till Djurgården.

Det är Daniel Nannskog övertygad om.

– Allt talar för Djurgården, säger SVT Sports expert.

Efter Djurgårdens seger mot Örebro så räcker det med en poäng för att klubben ska ta SM-guld på lördag. Den matchbollen tror inte SVT Sports expert Daniel Nannskog att laget missar att slå in.

– Jag har ju sagt det i någon omgång, att allt talar för Djurgården. Det står jag fast vid. Det var en övertygande 3–0-seger i dag, som väntat. De uppträder utan darr, trots att det hade varit helt naturligt att det kommit lite darr. Nu räcker det med en poäng mot Norrköping i den sista matchen, och det tror jag att de kommer att klara, säger han.

Du tror inte att det finns risk för guldfrossa?

– Det är självklart en tuff bortamatch, men med tanke på hur organiserade de är defensivt och hur lojala de är till sitt system – i kombination med matchvinnare som (Emir) Kujovic och (Mohamed) Buya Turay så känner jag att de kommer att klara minst en poäng mot Norrköping.

”De har inte hängt med”

För AIK står det nu klart att det inte blir SM-guld, och Daniel Nannskog anser att det framför allt är på den offensiva planhalvan som laget har fallerat.

– Känslan av deras säsong är att de inte har hängt med i den offensiva utvecklingen. Om man tittar på de andra lagen i toppstriden så har de en bättre offensiv än vad AIK har. Den stora missen för AIK är att de inte kunnat ersätta Kristoffer Olsson på ett bra sätt. Ska man jämföra med till exempel Malmö så har de (Anders) Christiansen i den rollen. Den länken mellan mittfält och AIK har saknats i AIK, säger Nannskog.

Innebär det här att det blir tack och hej då till tränaren Rikard Norling?

– Någonstans så känner jag att AIK borde sätta sig ner och diskutera med Norling om vad hans tankar är kring att vidareutveckla AIK:s offensiva spel. Känns han då som rätt man i det snacket så skulle han kunna vara kvar. Men drar man inte åt samma håll i pratet så ska man leta upp en ny tränare.

Tror du att han är rätt man?

– Jag är inte säker. Det är nog mitt svar just nu.

Så stor chans ger Nannskog de allsvenska lagen att ta guld

Djurgården: 70 procent.

Malmö: 20 procent.

Hammarby: 10 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.