Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert Daniel Nannskog och Norges Erling Braut Haaland. Foto: BILDBYRÅN

Nannskogs Norge-smärta: ”Jag mår inte bra när jag säger det”

Uppdaterad
Publicerad

Två raka förluster mot Norge.

Nu har det norska landslaget passerat Sverige i den skandinaviska fotbollshierarkin.

– Jag mår inte bra när jag säger det men det är verkligheten, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog i Morgonstudion.

Efter fyra spelade matcher har Sverige bara en seger och ligger näst sist i Nations League-gruppen. Vinsten kom i premiären mot Slovenien – efter det har det blivit tre raka nederlag.

– Jag hade inte så jättestora förväntningar inför det här Nations League-äventyret med tanke på det nya spelsystemet och många nya spelare in, rörigt på skadefronten. Men tre poäng känns väldigt, väldigt fattigt. Det viktiga med Nations League är ju att inte trilla ner i C-gruppen, där är inga roliga lag, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog i SVT:s Morgonstudion.

Herrlandslaget i fotboll

Dessutom har man två raka förluster mot Norge. Först föll man med 1-2 på Friends arena och i går blev det 2-3 på bortaplan.

– Vi såg ett Norge som var mycket mer samspelta, som hittar varandra. De har ju fått jobba över tid och fått nöta sitt lag och det såg man väldigt tydligt. Norge är bättre, och det får vi nog bara köpa just nu.

Gör det ont att säga?

– Ja, det gör jätteont. Jag har ju spelat och bott där i åtta år. Jag mår inte bra när jag säger det men det är verkligheten. Sverige har jättemycket att jobba med.

Nations League fortsätter i september då Sverige avslutar med matcher mot Serbien och Slovenien.

Här blir Haaland hjälte mot Sverige igen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet