Daniel Nannskog om Leo Messis situation och framtid

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsvärldens blickar riktas mot Barcelona och superstjärnan Leo Messi.

Storklubben är i kris och 33-åringen funderar på framtiden.

SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker att situationen är ”tragisk” och kommenterar Manchester City-ryktet.

– Det handlar om att han inte tror på projektet, det känns som att han inte har gjort det de senaste åren, säger Nannskog och fortsätter:

– En stor misstroendeförklaring till styrelsen och presidenten (Josep Maria) Bartomeu. Tragiskt att det ska behöva gå så långt, men någonstans kan man förstå Messi om man ser till de senaste årens utveckling i Barcelona.

Tunga CL-uttåg

De tre senaste säsongerna har Barcelona åkt ur Champions League efter anmärkningsvärda nederlag. 2018 blev det respass mot Roma, trots en 4–1-ledning från den första matchen.

Ett år senare åkte laget till Liverpool med en komfortabel 3–0 ledning och kollapsade i returen. Engelsmännen vann, 4–0. Och i årets kvartsfinal blev det 2–8 mot Bayern München. 

– Det har säkert gjort jäkligt ont i Messi och därav denna situation, säger Nannskog.

”Sticker till Manchester City”

Om Messi flyttar från Katalonien finns några tänkbara destinationer. Manchester City, PSG och Inter är tre klubbar som nämnts.

– Det ligger nära till hands att han sticker till Manchester City och sin gamla tränare Pep Guardiola. Självklart hade det varit kul att se honom i Premier League.

Nannskog fortsätter:

– Samtidigt tycker jag att det är lite tragiskt att det ska sluta på det sättet. Det enda som kan rädda det är att Bartomeu sticker från presidentposten och att det blir en ändring, då kanske Messi kan stanna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.