Daniel Nannskog imponeras av Malmö FF. Foto: TT.

Daniel Nannskog om Malmö FF:s avancemang: ”Enormt imponerande”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF är klart för slutspel i Europa League.

Då lyfter SVT Sports expert Daniel Nannskog på hatten.

– Enormt imponerande, säger han.

Malmö FF vann den avslutande gruppspelsmatchen borta mot FC Köpenhamn och är därmed klart för 16-delsfinal som gruppsegrare.

– Efter en lite tveksam första kvart där FCK var klart bäst växte Malmö in i matchen och får till en bra prestation med bollinnehav och löste FCK:s press-spel på ett bra sätt och kunde skapa några halvchanser. I slutet av matchen är det Malmö som vågar gå för det mer än vd FCK gör och får betalt via målet, säger Daniel Nannskog, och fortsätter:

Europa League

– Sen har de hyfsat bra kontroll på det förutom att man ger bort en frispark i farligt läge. Så summa summarum så krigar Malmö till sig en trepoängare på ett imponerande sätt och där visar de att de har Europa-rutinen. Jag har svårt att se att något annat svenskt lag skulle kunna göra det Malmö gör i kväll.

Stopp mot Chelsea förra säsongen

Detta är det andra året i rad som Malmö FF går till slutspel i Europa League. I fjol tog det stopp direkt i 16-delsfinal mot Chelsea.

– Enormt imponerande att de går vidare igen. De har fått den här rutinen och vet exakt hur man ska klara sig vidare, tack vare det de lärde sig i Champions League och nu Europa League. De har fått den nödvändiga rutinen och vet exakt hur man ska agera. Jag är otroligt imponerad av spelar- och tränarinsatsen, säger Nannskog, som glädjs lite extra med Markus Rosenberg som nu lägger av:

– Kul för honom att lagkamraterna ger honom detta som en liten presen. Att det blir seger och 16-delsfinal... Det kan inte bli så mycket bättre.

Vad ger du de för chanser nu i slutspelet?

– Det beror helt på lottningen. Men nu hoppas vi att de får en sportsligt bra lottning och undviker de stora kanonerna så gott det går, då kan de klara någon omgång till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet