Malmö FF är vidare i Europa League i Markus Rosenbergs sista match. Foto: Bildbyrån

Malmö FF vidare i Rosenbergs avskedsmatch

Malmö FF vann med 1–0 borta mot rivalen FC Köpenhamn i Markus Rosenbergs sista match. Det betyder att MFF vann sin grupp och slipper nu flera storlag i sextondelsfinalen i Europa League.

Det var dramatik i den avslutande Europa League-omgången. Malmö FF mötte rivalen FC Köpenhamn på bortaplan. På förhand trodde de flesta att Malmö behövde vinna med tanke på att Dynamo Kiev mötte jumbon Lugano på hemmaplan.

Malmö inledde trevande men tog sig in i matchen desto längre halvleken gick. Trots det saknades de stora målchanserna och i halvtid stod det 0-0. Men just innan paus fick ändå Malmö ett drömbesked eftersom Lugano tog ledningen med 1–0 i den 45:e matchminuten genom Marco Aratore.

Europa League

Gruppetta

Den andra halvleken i Köpenhamn präglades av ett ställningskrig med få målchanser. Men i den 77:e matchminuten tog Malmö ledningen med 1–0. Det efter att Arnór Ingvi Traustason nickade in ledningsmålet från ett inlägg som styrdes in av svenske FCK-backen Sotirios Papagiannopoulos.

Med fem minuter kvar av matchen fick FC Köpenhamn in bollen – men FCK blåstes av för offside.

Traustasons mål blev matchens sista och det betyder att Malmö vinner gruppen och slipper flera storlag i sextondelsfinalen.

– Jag tycker vi förtjänar att vinna. Vi är stabila genom hela matchen, vi släpper inte till några direkta chanser. Det märks att vi tror på det från början. Det är bara att njuta. Ibland är det en känsla av lättnad, glädjen kommer kanske i efterhand när man fått varva ner. Men jag är jätteglad, säger Behrang Safari till SVT Sport.

Är ni bästa laget i Skandinavien?

– (Lång tystnad) Vi är jävligt bra. Men man måste vara ödmjuk.

Safari: ”Tycker vi förtjänar att vinna”

”Vi är väldigt bra”

Matchhjälten Arnór Ingvi Traustason var lättad efter gruppsegern.

– Vi hade ingen aning om resultatet i andra matchen. Vi fick reda på det först efter. Min nick var på väg utanför, men den gick på honom och in, säger han.

Vad betyder det att ni blev gruppetta?

– Att vi är väldigt bra och att vi kan slå alla. Det visade vi förra året också. Vi kommer göra det ännu bättre nästa år. Nu blir det lite semester och då ska vi njuta.

Köpenhamn gick vidare som grupptvåa eftersom att Dynamo Kiev bara fick 1–1 mot Lugano.

Slutspelet i Europa League lottas på måndag klockan 13.00.