En viktig landslagssamling för Marcus Danielson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Danielson om tiden i Kina: ”Ett tufft år”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården sålde Marcus Danielson dyrt till Kina och 31-åringen såg fram emot ett nytt äventyr.

Men det hela fick en jobbig start med bland annat problem att ta sig in i landet och sedan en isolerad bubbla med många matcher.

– Det har varit ett tufft men väldigt lärorikt år, säger Danielson.

I februari såldes Danielson från Djurgården till kinesiska Dalian Pro.

Sedan kom en pandemi som gjorde att Danielson fick problem att ta sig in i landet och i stället fick han stanna i Sverige och träna vidare med Djurgården. Först i juni reste han till Kina – där det blev en isolerad bubbla under en lång tid med många matcher.

Herrlandslaget i fotboll

– Det har varit ett speciellt år. Först var det problem att komma in i landet, sedan blev det en säsong som sett annorlunda ut med en bubbla där vi spenderade väldigt många dagar och spelade många matcher. Det har varit ett tufft men väldigt lärorikt år, säger Danielson under måndagens digitala presskonferens.

Danielson fortsätter sedan att berätta om tiden i Kina.

– Det har varit lärorikt att komma till en ny liga, ett nytt sätt satt spela fotboll på och komma utanför Sverige. Tränaren (Rafael Benitez) har samtidigt väldigt stor erfarenhet från den Europeiska fotbollen och jag har lärt mig mycket av honom för att utveckla mitt försvarsspel.

”Vill vara med i en EM-trupp”

Danielson menar att det här är en viktig landsslagssamling för honom personligen.

– Det är viktigt för mig att visa vad jag kan och visa att jag vill vara med i en EM-trupp nästa sommar. Så den här samlingen är viktig för att Janne ska vilja ta ut mig igen.

Sverige möter Danmark i en träningslandskamp i Köpenhamn på onsdag.

KLIPP: Lista: Skorpioner vi minns

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet