Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Danielson tar hjälp av psykolog efter tunga tiden i Kina Foto: Bildbyrån

Danielson öppnar upp om mörka tiden i Kina: ”Mådde inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens guldhjälte Marcus Danielson, 33, är tillbaka – efter en mörk tid i Kina.

Mittbacken berättar att han tar hjälp av en psykolog för att må bättre.

– Helt ärligt är jag inte ur det, det blir en process. Jag vill hitta tillbaka till den människan jag vill vara och egentligen är, säger han till SVT Sport.

Rekordövergången från Djurgården till kinesiska Dalian i början av 2020 blev inte som Marcus Danielson hade tänkt sig.

Pandemin slog hårt mot Kina och i fem omgångar har han suttit isolerad i karantän, vilket har tärt.

– Det har varit väldigt många dagar inlåst på ett rum där jag inte får gå utanför dörren och knappt öppna fönstret. Totalt skulle jag nog gissa upp mot tre månader. Det har varit påfrestande. Vissa dagar har jag bara haft lust att skita i alla och åka därifrån. Jag mådde inte så bra.

Danielson tar nu hjälp av psykolog för att bearbeta det som varit.

– Det är mycket känslor som jag hållit inom mig som nu måste komma upp till ytan. Jag vill må betydligt bättre.

Klar för återkomst till Djurgården: ”Kan njuta av livet igen”

På tisdagen gjorde stjärnan sin första träning med Djurgården sedan han blev klar för en återkomst. Att vara på den platsen han vill och längtat till hjälper också.

– Det är ett jättestort steg i att må bättre. Att börja träna här, få en vardag som funkar, träffa människor och ha ett sammanhang att vara i och bidra i. Det är egentligen från och med i dag som jag kan börja se framåt och verkligen njuta av livet igen.

Djurgården, som har släppt in minst antal mål av alla lag i allsvenskan, ligger tvåa i tabellen samtidigt som 23-åringarna Hjalmar Ekdal och Isak Hien har imponerat som mittbackspar.

– För mig är det inspirerande att spela med bra spelare. Förhoppningsvis kommer jag att kunna bidra med min erfarenhet och att de kan utvecklas och lära sig något av mig, så att de bara inte bara ser det som att jag tar någon av deras plats.

– Just nu har vi en väldigt bra position i tabellen. Det gäller bara att fortsätta under sommaren och hösten och hoppas att blir något liknade 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.