Antonsson sen hjälte för HBK mot Hammarby

Första målet i allsvenskan på sju år.

David Accam såg länge ut att bli matchhjälte.

Men på stopptid klev Halmstads Marcus Antonsson fram och fixade 1-1.

Tränaren Milos Milojevic såg ut att inleda tiden i Hammarby med en seger. Men på stopptid kom en käftsmäll.

Vid ett inspel tappade Bajens försvar bort Halmstads Marcus Antonsson. Måltjuven kunde oattackerat sätta 1-1.

– Vi har ett jäkla moral i laget. Det handlar om att stanna kvar i matchen, då kan allt hända. Och vi lyckades få in en boll i slutet, säger Antonsson till Discovery Plus.

Det var inte lika mycket glädje i Hammarby däremot.

– Det är långt ifrån den prestationen som jag önskar. Vi utnyttjade inte de chanserna vi hade, och då blir man straffad. I Sverige är alltid de sista chanserna rock'n roll, säger Milojevic till Discovery Plus.

Accam fick spräcka nollan

David Accam gjorde succé med Helsingborg i tre säsonger, sedan försvann han till MLS. Till den här säsongen är han tillbaka i allsvenskan – den här gången för Hammarby.

Under söndagen gjorde han sitt första allsvenska mål sedan återkomsten.

Accam fick hoppa in i den 58:e minuten. En kvart senare nätade han.

Mohanad Jeahze störtade fram på vänsterkanten och skickade in bollen i straffområdet. Accam kom fint till bollen och styrde in 1-0 bakom Halmstads målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist.

Några minuter före ordinarie tid borde Darijan Bojanic punkterat matchen när han fick möjligheten att skjuta, omarkerad, mitt i slottet. Men mittfältaren sköt utanför. Några minuter senare missade Accam ett läge efter en omställning.

– De två lägena var stora chanser. Det var synd, säger Milojevic.

Svettig dubbelräddning

Efter en timmes spel tvingades Hammarbys David Ousted till en svettig dubbelräddning. Simon Lundevall fick det bästa läget när han fick möjlighet nicka in returen, men Ousted var som sagt där med handen.

I anfallet efteråt var det upplagt för Jeppe Andrup Andersen – men Bajen-spelaren sköt hål i luften.