Foto: Bildbyrån

Deadline day – här är hetaste övergångarna

Uppdaterad
Publicerad

Sommarfönstret är stängt.

Nedan finner du en sammanfattning av de sista timmarna fram till att fönstret stängde vid midnatt.

04:07: Griezmann-ersättare klar för Barcelona

Griezmann ut. Luuk de Jong in. Barcelona lånar in den 31-åriga nederländaren från Sevilla. Anfallaren har gjort 19 mål på 94 matcher i Sevilla.

03:10: Arsenal värvar ny försvarare

Takehiro Tomiyasu. Det är namnet på den 22-åriga Japan som under natten blev klar för Arsenal. Försvararen ansluter till klubben för drygt 160 miljoner kronor från Bologna.

01:40: Antoine Griezmann klar för Atlético Madrid

Fransmannen är klar för en återkomst till Atlético. Han lämnar Barcelona på lån efter två år i klubben.

Läs mer här.

00.18: Gabriel Gudmundsson klar för Lille

Svensken Gabriel Gudmundsson lämnar Groningen. Vänsterbacken har skrivit på för den regerande franska ligamästaren Lille. Det bekräftar klubben via Twitter.

Läs mer här.

00.08: Robin Olsen lånas ut till Sheffield United

Den svenske landslagsmålvakten är på jakt efter speltid i ett klubblag. Och nu lånas han ut från Roma. Olsen tillbringar kommande säsong i Championship-klubben Sheffield United. Det meddelar klubben via sin hemsida.

Läs mer här.

00.05: Arsenal har gjort klart med Bellerins ersättare

Den talangfulle och mångsidige försvararen Takehiro Tomiyasu är klar för Arsenal. Japanen, som imponerat i Bologna, skriver på ett långtidskontrakt, meddelar klubben på sin hemsida. 22-åringen har valt 18 som tröjnummer.

23.31: Jättetalangen lämnar Norrköping – klar för FCK

Isak Bergmann Johannesson har spelat klart i allsvenskan för den här gången. Den isländske supertalangen är klar för danska storklubben FC Köpenhamn, bekräftar Norrköping på sin hemsida. ”Jag är för evigt tacksam och IFK har gett mig allt”, säger 18-åringen i ett uttalande.

23.19: Groningen värvar svensk från Kalmar FF

En ung förmåga lämnar allsvenska Kalmar FF. 18-åringen Elias Olsson har, precis som Irandust, skrivit på för Groningen. Svensken lånas ut året ut – med en köpoption. Mittfältaren har gjort fem allsvenska matcher denna säsong.

22.59: Hector Bellerin lämnar Arsenal

Högerbacken Hector Bellerin, 26, är kontrakterad av Arsenal fram till och med sommaren 2023. Fram till dess kommer han dock att spela sin fotboll i Spanien. Försvararen, som är fostrad i FC Barcelona, lånas ut till spanska Real Betis.

22.15: Daleho Irandust lämnar Häcken – klar för Groningen

Groningen har gjort klart med en ny nummer tio. Det står nämligen klart att Eredevisie-klubben värvar Daleho Irandust från BK Häcken. 23-åringens kontrakt sträcker sig till 2026.

Läs mer här.

19.43: Landslagsmeriterad försvarare lämnar för Serie A-nykomling

Riccardo Gagliolo blev uttagen i det svenska landslaget för två år sedan. Till vardags har han, fram till i dag, spelat sin fotboll i Parma. Nu lämnar han klubben, som föll ur den italienska högstaligan förra säsongen. Försvararen har skrivit på för Salernitana, ett lag som inför årets säsong tagit steget upp till Serie A. Gagliolos kontrakt sträcker sig till 2023.

19.42: Ethan Ampadu lånas ut till italienska klubben

Walesaren Ethan Ampadu förlänger kontraktet med Chelsea – och lånas ut till Venezia, som tog steget upp till Serie A i fjol. Mittbackens nya avtal med Chelsea gäller till 2024 och han lånas ut i ett år.

19.29: Barcelona säljer ytterligare spelare

Nu är det officiellt. Barcelona gör en till försäljning. Högerbacken Emerson lämnar för Espirito Santos Tottenham – avtalet sträcker sig till 2026. Tottenham uppges betala 25 miljoner euro.

18.32: Real Madrid värvar supertalangen

Efter många om och men står det nu klart att den spanska storklubben Real Madrid värvar Eduardo Camavinga. Den 18-åriga mittfältstalangens nya kontrakt sträcker sig till sommaren 2027 och han kommer närmast från franska Rennes. Enligt Fabrizio Romano ska affären totalt, bonusar inkluderade, landa på 40 miljoner euro.

18.05: Ilaix Moriba lämnar Barcelona för Leipzig

Barcelona skakas av ekonomiska bekymmer. Det har tvingat laget att göra sig av med spelare. Näste man att lämna klubben är Ilaix Moriba, 18, något som den katalanska storklubben bekräftar på sin sajt. Övergångssumman? 16 miljoner euro plus sex miljoner i eventuella bonusar. Mittfältarens kontrakt är fem år långt.

17.16: Daniel James skriver på för Leeds United

Efter värvningen av Cristiano Ronaldo gör Manchester United nu av sig med en offensiv pjäs. Ytterspringaren Daniel James lämnar klubben för Leeds United – efter två år i Manchester. 23-åringen har skrivit på ett femårskontrakt, det meddelar Leeds via sin officiella hemsida.

Enligt den ansedda journalisten Fabrizio Romano landar övergångssumman på 28 miljoner euro.

10.25: Cristano Ronaldos övergång bekräftat och klar – skriver tvåårskontrakt

Manchester United har nu officiellt bekräftat värvningen av Cristiano Ronaldo från Juventus. 36-åringen återvänder till klubben på ett tvåårskontrakt. Juventus har i ett pressmeddelande avslöjat att prislappen ligger 15 miljoner euro som ska betalas över fem år.

Läs mer här.

KLIPP: Här debuterar Messi för PSG (29 aug 2021)

Sommarens tyngsta övergångar (TT)

Lionel Messi, till Paris Saint-Germain från Barcelona.

Cristiano Ronaldo, till Manchester United från Juventus.

Romelu Lukaku, till Chelsea från Inter.

Gianluigi Donnarumma, till Paris Saint-Germain från Milan.

Achraf Hakimi, till Paris Saint-Germain från Inter.

David Alaba, till Real Madrid från Bayern München.

Jack Grealish, till Manchester City från Aston Villa.

Martin Ødegaard, till Arsenal från Real Madrid.

Raphael Varane, till Manchester United från Real Madrid.

Jadon Sancho, till Manchester United från Borussia Dortmund.

Sergio Ramos, till Paris Saint-Germain från Real Madrid.

Ibrahima Konaté, till Liverpool från RB Leipzig.

Sergio Agüero, till Barcelona från Manchester City.

Georginio Wijnaldum, till Paris Saint-Germain från Liverpool.

Memphis Depay, till Barcelona från Lyon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.