Griezmann återvänder till Atlético Madrid Foto: Bildbyrån

Klart: Griezmann återvänder till Atlético Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Sejouren i Barcelona blev tvåårig.

Nu återvänder Antoine Griezmann till Atlético Madrid.

Fransmannen är klar för ett ettårslån.

Fransmannen har inte fått det att stämma sedan han kom till Camp Nou 2019 och i våras kom uppgifter om att tålamodet i storklubben börjat tryta.

Natten till onsdag kom också beskedet. Griezmann går samma väg som Luis Suárez gjorde förra året och lämnar Barcelona för Atlético Madrid.

VM-guldmedaljören från 2018 är klar för en återkomst i Atlético dit han går på lån med en köpoption som ska uppgå till runt 400 miljoner kronor.

Griezmann tillhörde huvudstadsklubben mellan 2014 och 2019 och gjorde 133 mål för på 257 matcher.

Chelsea lånar Atlético-mittfältare

Barcelona hade fullt upp under transferfönstret sista dag då de även sålde ytterbacken Emerson till Tottenham för dryga 250 miljoner kronor.

Samtidigt som Atlético tog in Griezmann släppte de ifrån sig mittfältaren Saúl. 26-åriga spanjoren är klar för ett ettårslån till den regerande Champions League-mästaren Chelsea. London-klubben har en köpoption på runt 300 miljoner kronor för Saúl.

Läs mer om alla övergångar på ”deadline day” här.

KLIPP: Här debuterar Messi för PSG (29 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.