Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog sågar Degerfors i Fotbollsstudion. Foto: SVT

”Det kryper i kroppen – aldrig sett något liknande”

Uppdaterad
Publicerad

Förnedrat senast.

I sjätte raka förlusten.

Och nu anser Daniel Nannskog att Degerfors måste sparka tränarduon.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger SVT Sports expert i Fotbollsstudion.

Degerfors slår rekord som de vill undvika. 0–6 i helgen hemma mot Elfsborg gjorde att klubben misslyckats med att näta i fyra matcher i rad, en tangering av rekordet från 1994. Och Degerfors blev andra lag under det här århundradet, tillsammans med Örgryte 2009, att öppna säsongen med sex förluster i följd.

SVT Sports expert Daniel Nannskog ser bara en utväg för klubben, om den ska kunna resa sig från fiaskostarten.

– Det kryper i kroppen. Bara bolltittande, vilket uselt försvarsspel. När jag tittar på den här matchen hur spelarna agerar, jag kan inte se det på något annat sätt än att man måste byta tränare. Jag har spelat fotboll i 30 år, jag har aldrig sett något liknande. Att kliva ut så naivt och håglöst i en match efter att man har förlorat fem raka matcher, då har man inte nått ut till spelarna. Då behöver man en ny röst, säger Daniel Nannskog.

Tänkbara ersättare

Nannskog lägger fram två alternativ som ersättare till tränarna Tobias Solberg och Andreas Holmberg. Roland Nilsson och Olof Mellberg.

– De två namnen sticker ut. Olof står för ett jävlar anamma, det gör Roland också. Det är något som verkligen behövs efter den här matchen, linjer på hur man uppträder, linjer på hur man spelar. För det har inte funnits i Degerfors.

Under tränarkarriären har Roland Nilsson ansvarat för Gais, Malmö (SM-guld 2010), FC Köpenhamn, U21-landslaget och Göteborg. Medan Olof Mellberg – som har ett spelarförflutet i Degerfors – har coachat BP, danska Amager och Helsingborg. Ingen av dem har i dag ett tränarjobb.

Se hela Fotbollsstudion i SVT Play här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.