Foto: Bildbyrån

MFF-tränarens krav på de yngre spelarna: ”Måste upp i nivå”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF dras med flera skador i truppen.

Nu vill tränaren se mer av de yngre spelarna i laget.

– De som får chansen i stället för Isaac (Kiese Thelin), Anders Christiansen eller Veljko Birmancevic måste göra det bättre, säger han till SVT Sport.

Det blev en mållös historia mellan Hammarby och Malmö på Tele2 arena under måndagskvällen. Det var en match där de ljusblå bland annat saknade viktiga pjäser som Isaac Kiese Thelin, Anders Christiansen, Adi Nalic, Veljko Birmancevic och Niklas Moisander.

Yngre spelare fick i stället chansen – men utan att förvalta den, enligt tränaren Milos Milojevic.

– Jag tror att de som får chansen i stället för Isaac (Kiese Thelin), Anders Christiansen eller Veljko Birmancevic måste göra det bättre. De yngre måste göra det som de andra har gjort för Malmö i sju-åtta år om vi vill ha samma resultat som tidigare, säger han till SVT Sport.

”Ingen 'magician'”

Han utvecklar resonemanget under presskonferensen.

– Helt klart att jag kräver lite mer av dem. Vi har bra samarbete med BK Olympic och de som är där kan få erfarenhet av seniorfotboll. Det är skillnaden mellan unga spelare i Hammarby och Malmö. Spelarna där har mer erfarenhet av seniorfotboll då de spelat i Hammarby TFF.

Milojevic hymlar inte med att han gärna hade haft en fullskalig trupp.

– Jag hoppas att det kommer så snabbt som möjligt. Jag är ingen ”magician” som kan säga när det kommer att hända, men hoppas snart, säger han till SVT Sport.

”Persona non grata”

För egen del var den förre Bajentränaren tillbaka på Tele2 arena under måndagen.

– Det kändes bra, en känd plats och en bra atmosfär med mycket publik. Det är en match som alla tränare och spelare vill ha. Det är inte alla som får uppleva 30 000 åskådare på plats. Jag är en privilegierad tränare som får göra det.

– Det som kanske är mindre bra är att vi inte får med oss de tre poängen.

Han hyllar publiken – trots att han inte fick ett varmt välkomnande av sina tidigare supportrar.

– Jag känner att de gör ett bra jobb och har en koreografi (tifot) som är bra. De gjorde jobbet på det och jag gillar hårt jobbande människor som Bajen har. Jag respekterar att jag är ”persona non grata” här.

KLIPP: Hammarby och Malmö kryssade

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mållöst i seriefinalen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.