Nyförvärvet målskytt igen när Hammarby tog fjärde raka

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby fick med sig tre poäng från bortamatchen mot Degerfors.

Matchens enda målskytt blev nyförvärvet Edvin Kurtulus.

– Det var skönt att göra mål igen. Jag tar vara på varje minut jag får, säger försvararen som fått en bra start i den nya tröjan.

I den 25:e minuten höll han sig framme, Hammarbys nye mittback. På en Nahir Besara-frispark var Edvin Kurtulus sist på bollen när Hammarby tog ledningen. Det var hans andra mål på lika många starter i Hammarbytröjan.

Hemmalagets Joe Gyau hade en fin chans i andra halvlek där han prickade ribban, men närmre än så kom inte Degerfors en kvittering.

Fjärde raka segern: ”Starkare som grupp”

Bajen höll i ledningen matchen igenom och tog ännu en trepoängare i den allsvenska inledningen. På de fyra först matcherna har Stockholmsklubben tagit fyra raka segrar och toppar nu tabellen.

– Det här var en typisk match vi hade kryssat förra året. Nu är vi starkare som grupp och jobbar hårdare för varandra, säger Hammarbys Gustav Ludwigson till Discovery+.

För Degerfors ser det tyngre ut. De har nämligen, som enda lag, gått helt poänglösa i och med deras fyra inledande förluster på säsongen 2022.

– Vi har mycket mer att bevisa för oss själva och publiken. Vi måste få bättre ”flow” i anfallsspelet, säger Degerfors Sebastian Ohlsson till Discovery+.

Allsvenskan

Degerfors IF logo

Degerfors IF

0 - 1

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Stora Valla, Degerfors
Publik: 4833
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.