AIK vann på straff – upprört i Varbergslägret

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larsson ordnade hemmaseger 1-0 till AIK efter en straffsituation som upprörde känslor i motståndarlägret.

– Jag har väldigt svårt att se att vi skulle få en sådan straff borta mot AIK, säger Varbergskaptenen Jon Birkfeldt.

AIK tog ledningen på straff i första halvlek efter att Varbergskaptenen Jon Birkfeldt trampat Nabil Bahoui på foten i utkanten av straffområdet, vilket skapade stora protester från Varbergsspelarna. 

Dock för döva domaröron och Sebastian Larsson satte 1-0 från elva meter inför hemmapubliken. Varberg-målvakt Fredrik Andersson på rätt plats med armen, men ledde till att bollen fick en skjuts upp i nättaket.  

I halvtidsvilan var Jon Birkfeldt upprörd:  

– Vi får inte göra någonting och de får göra allt möjligt. Straffen... Jag har väldigt svårt att se att vi skulle få en sådan straff borta mot AIK. Men det är så det har varit de senaste åren, det är bara att köra på, säger han i Discoverys sändning och tillägger: 

– Vi börjar snacka om soft penalties hit och dit, om inte detta är en soft penalty vet jag inte vad. 

Resultatet höll i sig matchen igenom. En ytterligare glädje för AIK var att Bilal Hussein var tillbaka i spel efter skada, när han blev inbytt i 71:a matchminuten.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

1 - 0

Varbergs BoIS FC logo

Varbergs BoIS FC

Friends Arena, Solna
Publik: 15112
Domare: Adam Ladebäck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.