Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ola Toivonen målskytt. Foto: Bildbyrån

Toivonen matchvinnare för Malmö – sänkte moderklubben

Uppdaterad
Publicerad

Mors dag.

Då sänkte Ola Toivonen sin moderklubb.

– Nästan lite turträff, säger anfallaren.

Regerande mästarlaget Malmö har rest sig en aning ur sin kris, efter tre raka förluster har MFF under den här veckan först blivit cupmästare och nu bortabesegrat Degerfors. På Stora Valla vann Malmö med 2–0 efter två mål av Ola Toivonen.

35-åringen, som i allsvenska klubbsammanhang kanske främst förknippas med Örgryte och Malmö, men den tidigare landslagsanfallaren kommer från Degerfors som är hans moderklubb. Och mot Degerfors gav han MFF ledningen tidigt.

Ett långt inkast från Jonas Knudsen, i sin första start på ett år, nådde så småningom Toivonen som listigt lyfte in 1–0 till gästerna. Och precis före paus utökade han ledningen, Veljko Birmancevic fick yta på vänsterkanten och han spelade snett, inåt, bakåt till Toivonen som via stolpen blev tvåmålsskytt. Toivonen valde att inte fira vid något av målen.

– Det är lite för lågt tempo ibland, men det är inte så konstigt eftersom många har 120 minuter i benen sedan några dagar tillbaka i cupfinalen, säger Ola Toivonen i Discovery+ sändning och kommenterar sedan 2–0-målet.

Mållös andra halvlek

– Ett bra anfall tycker jag, stor yta där på vänsterkanten, nästan lite turträff.

Till andra halvlek byttes Toivonen ut, han berättade att det kändes lite konstigt i ljumsken. Utan Toivonen på planen blev det inget mål, varken för Degerfors eller Malmö.

Allsvenskan har nu sommaruppehåll i en månad. I nästa omgång, 27 juni, väntar Skånederby på hemmaplan mot Helsingborg för Malmö.

Allsvenskan

Degerfors IF logo

Degerfors IF

0 - 2

Malmö FF logo

Malmö FF

Stora Valla, Degerfors
Publik: 2801
Domare: Victor Wolf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.