Andreas Holmberg och Tobias Solberg får inte förlängt med Degerfors. Foto: Bildbyrån

Degerfors tränare Tobias Solberg och Andreas Holmberg får gå efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen förlängning av kontrakten för Degerfors tränare Tobias Solberg och Andreas Holmberg.

Beskedet fick tränarduon via mail, avslöjar Karlskoga Tidning-Kuriren.

– Man är lite chockad, säger Solberg.

Beskedet gav starka känslor för tränarduon.

– Det har inte riktigt hunnit sjunka in ännu. Klart att man känner en besvikelse. Jag älskar att jobba i den här föreningen men samtidigt kommer nya utmaningar. Först och främst ska vi klara oss kvar i allsvenskan, säger Andreas Holmberg.

”Är lite chockad”

Tobias Solberg har liknande känslor.

– På ett sätt är det skönt att få ett besked. Även om man är lite chockad. Det har känts lite otryggt under hela året egentligen med tanke på att vi har ett utgående avtal. Det är väl inget konstigt egentligen. Det är sällan som man blir kvar en livstid som huvudtränare i en och samma förening, säger han.

Den allsvenska klubben, som ligger på kvalplats just nu, uppgav senare på sin hemsida att man tänker ”se över hela sportkontoret och initiera ett långsiktigt utvecklingsarbete inför nästa säsong, oavsett var laget slutar i tabellen.”

Ordförande: ”Olyckligt”

Ordföranden Fredrik Rakar svarar till KT-Kuriren så här, angående att beskedet kom per mail.

– Det är ju olyckligt. Vi har haft dialog och möten innan, vi hade ett möte live för två veckor sedan. Men jag är i Skåne och jobbar nu och tidsfristen de ville ha för besked var ju senast i går. Jag fick skicka mejl, tyvärr. Jag ber om ursäkt om det uppfattas kallsinnigt, men dom har skickat ett mejl till mig och bett om förtydligande och jag har svarat med styrelsens signatur, säger han till KT-Kuriren, och lägger till:

– Jag har ett jobb som gör att jag inte alltid kan komma ifrån. Jag skickade att jag var tillgänglig på telefon i morgon eftermiddag.

14:e plats

Duon har tränat Degerfors i fyra år, varav tre i allsvenskan.

Det är inte klart med ersättare. Degerfors ligger på 14:e plats med nio omgångar kvar att spela i allsvenskan, en poäng från nedflyttningsplats, men på samma poäng som Sirius ovanför kvalstrecket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.